Terveyskategoriaan nämä eivät ihan yltäneet tällä voi- ja sokerimäärällä
Mutta puolet piparitaikinan jauhoista on ruisjauhoa, joten terveellisempiä nämä ovat tavallisiin pipareiden verrattuna. Ja makukin on todella hyvä! Mielestäni nämä ovat parhaita oikein rapsakkoina.
Vehnäjauhot voi myös jättää kokonaan pois ja käyttää pelkästään ruisjauhoja. Suosittelen kuitenkin käyttämään edes hieman vehnäjauhoja, sillä pelkkiin ruisjauhoihin tehtynä keksit ovat todella höttöisiä ja murenevia. Samaa periaatetta käytän leipiä tehdessä. Aina vähän vehnäjauhoja mukaan sitkon aikaansaamiseksi. Piparitaikina ei ollut mielestäni kovin vaikea työstää, mutta keksit levisivät uunissa todella paljon. Mitään piparitaloa tai pikkuisia yksityiskohtia sisältäviä keksejä tästä taikinasta tuskin kannattaa tehdä. Lapsetkin onnistuivat taikinan työstämisessä hyvin, vaikka perus taikina onkin helpompaa käsitellä.
Perus piparitaikinan ohje löytyy täältä.
Gluteenittomien piparkakkujen ohje täällä.
Ruispiparit
300g voita
2dl (tummaa) siirappia
3dl sokeria
6tl kanelia
2tl jauhettua neilikkaa
2tl jauhettua inkivääriä
4 munaa
5-6dl vehnäjauhoja
5-6dl ruisjauhoja
3tl ruokasoodaa
Käytä kekseihin aina voita, sillä leivontamargariini on vähän turhan lötköä.
Laita voi, siirappi, sokeri ja mausteet kattilaan. Lämmitä, kunnes voi on sulanut ja seos on tasaista. Jäähdytä kattilaa kylmässä vesihauteessa esim. tiskialtaassa.
Kun seos on jäähtynyt, lisää kananmunat ja sekoita hyvin.
Lisää seokseen ensin 5dl vehnäjauhoja + 5dl ruisjauhoja, joiden sekaan on sekoitettu ruokasooda.
Lisää sitten 1-2dl jompaa kumpaa jauhoa tarvittaessa.
Taikina on lämpimänä lötköä, mutta kiinteytyy jääkaapissa.
Kääri taikina kelmuun ja laita yön yli jääkaappiin jähmettymään.
Käytä kaulimisapuna paljon vehnäjauhoja.
Paista pipareita 175 asteessa noin 10min.
Piparit voi koristella esim. pikeerillä.
Nämä piparit sopivat todella hyvin whoopie leivosten pohjiksi!
Keksit voi vielä jättää vähän pehmeiksi, ei siis kannata paistaa ihan rapsakoiksi.
Aivan kuin whoopie pie pohja.
Näiden pipareiden kanssa sopii hyvin yhteen klassinen sinihomejuusto.
Laitoinkin näihin whoopie pie leivoksiin sisälle sinihomejuustokreemin.
100g tuorejuustoa
100g pehmeää sinihomejuustoa (castello)
Sekoita ainekset sähkövatkaimella tasaiseksi seokseksi. Tai jos haluat vähemmän meteliä, sekoitus onnistuu hyvin myös haarukalla. Pursota keksipohjille täytettä ja nosta kansi päälle. Whoopie leivosten teosta löytyy videokin youtubesta.
Castello on kermainen ja mieto sinihomejuusto. Mikäli haluat tujakampaa makua, voit käyttää myös aura sinihomejuustoa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti