torstai 17. joulukuuta 2015

Luukku 17: Nopea joulukakku


Tämä kakku on niin nopea ja helppo tehdä, että mietin jo miksi ihmeessä olen käyttänyt joskus hirmuisen paljon aikaa yhden kakun valmistamiseen. Tästä tuli todella hyvänmakuista ja ulkomuotokin on mielestäni nätti.
 
Tämä muistuttaa hieman mukikakkuja, joita paistetaan mikrossa 1-2min. Tällä kertaa taikina paistetaankin silikonisessa kakkuvuoassa 6 min ajan. Inspiraation kakkuun sain fazerin uudesta joulusuklaasta, jossa on mm. piparimaustetta, karpaloa ja mantelia. Ihastuin tuohon yhdistelmään kovasti.

n.10:lle hengelle

100g suklaata
100g voita
1dl sokeria
1,5dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
3 munaa
1tl piparkakkumaustetta
n.50g kuivattuja karpaloita
n.50g manteleita rouhittuna

Sulata voi ja suklaa mikronkestävässä kulhossa puolella teholla (n.400W) 30sek pätkissä.
Lisää muut ainekset joukkoon ja sekoita massa tasaiseksi.
 
Kaada taikina nättiin silikonivuokaan (halkaisija noin 20cm) ja laita vuoka mikroon täydelle teholle (n.750W) 6min ajaksi. Jos kakku vaikuttaa raa'alta, lämmitä sitä vielä 1min. Käytin tupperwaren silikonista kakkuvuokaa.

Anna kakun jäähtyä vuoassa ja kumoa se sitten tarjoilualustalle. Päälle voi sirotella tomusokeria tai laitella syötäviä jouluisia koristeita. Kakku on ehdottomasti parasta lämpimänä! Kakkua kannattaa säilyttää kelmuun käärittynä, ettei se pääse kuivamaan. Jääkaappikylmää kakkua voi myöhemminkin lämmittää vielä mikrossa vajaan minuutin ajan..


Tämä postaus löytyy myös blogista Ku ite tekee, jossa pyörii myöskin joulukalenteri. 
Joulukalenteriin on osallistunut paljon eri bloggaajia ja tämä kakkunen paljastui eilen luukusta 16.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti