tiistai 8. joulukuuta 2015

Luukku 8: Suklaatalo (video)


Luukusta kahdeksan ei paljastukaaan piparitalo vaan suklaatalo.
Tätä oli hauska tehdä. Eikä tarvitse polttaa näppejä sulan sokerin kanssa tai vaahdottaa pikeeriä.

Talo on koottu valmiista suklaalevyistä, joten suklaata ei tarvitse paljoa käsitellä. Talon osat on kiinnitetty sulilla candy melts napeilla, koska ne eivät ole aitoa suklaata eivätkä näin ollen tarvitse temperointia. Aitoa suklaatakin voi käyttää, mutta melkeinpä temperoisin sen, jotta talo varmasti pysyy koossa huoneenlämmössä. Temperoinnista löytyy tietopaketti täältä. Huomaa kuitenkin, että suklaata ei tarvitse temperoida, mikäli sen vain sulattaa oikein.


Talo varten käytin kaksi levyä maitosuklaata (fazerin sininen) sekä kaksi levyä valkosuklaata (panda). En yleensä halua haukkua tuotteita, mutta pieni varoituksen sana. Tuo Pandan uusi valkosuklaa on huonolaatuista. Tähän se sopi hyvin, sillä se on nätinnäköistä. Mutta leivontaan se ei sovi. Sen maku ja rakenne on outo. Temperoitunakin sulaa käsiin. Lidlin suklaat taitavat olla hinta-laatusuhteeltaan parhaita.


Latasin youtubeen kattavan ohjeen talon kokoamiseen.
Näytän myös tuon hauskan suklaakuuseen teon. Sekin on helppo.

Tässä muutama pointti vielä tekstin muodossa:
 
-Suklaata leikattaessa kannattaa puukko kastaa kuumaan veteen, kuivata se nopeaa ettei metalli pääse jäähtymään. Tämä estää suklaata rikkoutumasta.
 
-Candy meltsit on helpoin sulattaa pienessä minigrip pussissa, joka on suljettu tiiviisti. Pussi laitetaan kuumaan veteen ja annetaan suklaan sulaa. Sen jälkeen leikataan vain kulmasta pieni pala pois ja spritsataan. Veden lämpötila kannattaa pitää alle viidessäkymmenessä.
 
-Ovet ja ikkunat kannattaa spritsata ennen talon liimausta tai sitten erilliselle leivinpaperille ja liimata taloon kun ne ovat jähmettyneet. Minä kapinallisena hätähousuna rikoin tätä sääntöä.


Olen jostain syystä tosi onnellinen tästä talosta. Tämä on ensimmäinen suklaataloni ja se oli yllättävän helppo koota, vaikka lopputulos ei täydellinen olekaan. Valko- ja maitosuklaa sekoittuivat etuseinässä hieman, kun sähläsin kiireessä pursotusten kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti