torstai 3. joulukuuta 2015

Luukku 3: Joulukortit ja kynttiläasetelmia

 

Innostuin pitkästä aikaa väsäämään joulukortteja itse. En olekaan pariin vuoteen kerennyt (jaksanut) askartelemaan mitään, kun kuopuksemme on ollut niin pieni. Nyt hän on 2,5v ja elämä alkaa vähän helpottaa.

Korttitarvikkeita löytyy ihan perus marketeista, mutta tietty askarteluliikkeissä on paljon laajempi valikoima. Askarteluliikkeitä löytyy myös netistä. Postikulut ovat yleensä 4-6 euron paikkeilla. Itse olen pärjännyt tänä vuonna pelkillä marketin tuotteilla.

Kortteja varten löytyy myös valmis korttipakkauksia, jotka sisältävät yleensä ainakin koritsepapereita ja mahdollisesti koristekuvia ja nauhoja.

Valmiiksi leikattuja korttipohjiakin löytyy isoimmista marketeista. Koristepaperilla saa nopeasti nättiä jälkeä. Ei tarvitse kuin leikata pieni suikale kortin laitaan ja lisätä vaikka vielä koristekuvan kaksipuoleisella teipillä (tai liimalla) päälle. Askarteluliikkeistä löytyy myös paksuja kaksipuoleisia tarroja, joilla voi liimata korttiin kuvia ja saada aikaan vähän nostetta. Isompia koristeita voi liimata vaikka superliimalla (scotch luja yleisliima), jota löytyy marketeista. Sillä liimaa puupalikatkin yhteen. 
 

 Kortin ympärille voi kietoa myös narua. Tämän kortin sisälle on liimattu valmiskuva, jossa on pipiaritaikinan ohje. Lisäksi kortissa on valmis "Hyvää Joulua" -tarra. Jostain syystä kammoan kulta- ja hopeatusseja. Vissiin jäänyt ala-asteen kuivuneista tusseista traumoja.Nämä kaksi korttia avautuvat keskeltä ja sisälle voi kirjoittaa joulutervehdyksen.
Koristepaperia on liimattu sekä sisälle että "avautuviin oviin". Naru on liimattu teipillä sekä takaa että edestä piparikuvion alta. Tämä on yhä helppo ja nopea tehdä, vaikka tekeekin ehkä vähän suuremman vaikutuksen kuin nuo ylemmät kortit.

 Tässä tämmöisiä peruskortteja. Liimasin kortteihin myös koristenauhoja ja kultahileliimaa.


 Hieman hempeämpää.


 Tein paljon erilaisia kortteja, koska yhden ja saman kortin tekeminen alkaa viimeistään kymmenennen kohdalla tympiä.


Sininen ja hopea toimivat yhtä hyvin yhdessä kuin punainen ja kulta.
Punainen ja vihreä ovat klassinen jouluinen yhdistelmä, mutta tämä on minun makuuni ehkä vähän turhan räväkkä. 


Osaan korteista ihastuin itsekin, vaikka usein suhtaudun aika kriittisesti omaan työhöni.
Tämä kortti esim. on nopea ja helppo tehdä varsinkin jos on kunnon paperileikkuri.
Ja tämä on lisäksi mielestäni todella kaunis.


Pieni askartelunurkkaukseni. Lipasto on todennäköisesti 30-luvulta. Mummuni sai sen vuonna -41 häälahjaksi. Tämä on yksi rakkaimmista aarteistani!

Kohopulvereihin ym ihaniin koristeluihin ei itsellä ole aikaa perehtyä, mutta kyllä näillä perus välineilläkin kortteja saa aikaan.

Kynttiläasetelmia


Kynttiläkoristeiden ei aina tarvise olla kalliita merkkituotteita. Vasemmalla oleva purkki maksoi n.15€ lähikaupassa. Sisällä on käpyjä, muovisia marjoja ja havuja. Toki asetelmiin voi hyödyntää myös suoraan luonnontuotteita, kuten esim. sammalta.

Oikealla on led-kynttilä, joka tosin näyttää ihan aidolta kynttilältä. Lisäksi kulhossa on  piparkakkumuotteja. Nämä eivät kärsisi oikeastakaan kynttilästä. Puhdistaminen tosin on sitten toinen juttu.. Kulho maksoi n.8€. Kynttilä on Perfect home kutsuilta, mutta olen nähnyt näitä Halpa Hallissakin.


Vasemmalla Party lite kyntteliköissä on pieniä joulupalloja sisällä.
Maljakoita voi myös koristella kauniilla joulunauhoilla tai ikkunatarroilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti