perjantai 4. joulukuuta 2015

Luukku 4: Jouluiset pannukakut


Pannukakuistakin saa jouluisia. Näitä pannukakkuja varten kannattaa käyttää amerikkalaisten pannukakkujen ohjetta. Perus lättytaikina on vähän liian löysää.

Amerikkalaiset pannukakut

225g vehnäjauhoja
1-2rkl sokeria
2tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
2 munaa
3dl maitoa
2rkl sulaa voita
(1tl piparkakkumaustetta)

Sekoita maidon joukkoon muut ainekset vispilällä sekoittaen.
Anna turvota hetki.

Pannukakut valmisjauheesta

1pss lätty- ja vohvelijauheseosta
6dl vettä
1tl vaniljasokeria
1rkl sokeria
(1tl piparkakkumaustetta)


Aseta teflonpannu kuumenemaan liedelle. Hyvää pannua ei tarvitse rasvata. Voitele metallisten piparkakkumuottien sisäpuoli rasvalla. Asettele piparkakkumuotit kuumalle pannulle ja nostele pienellä kauhalla ohut kerros taikinaa niiden keskelle. Anna paistua keskilämmöllä 1-2min per puoli.


Kun ensimmäinen puoli on paistunut, nosta muotti pois. Muista käyttää patalappua..


Lätyn alle ei tarvitse edes kurkata. Lätyn ensimmäinen puoli on paistunut, kun päällimmäinen puoli alkaa kiinteytyä, mutta voi vielä aavistuksen kuplia. Rasvattu muotti irtoaa helposti lätystä.


Käännä lätty ja käräytä vielä toinenkin puoli. Ulkomaalaisilla nettisivuilla tehdään paljon pannukakkutaidetta pursottamalla taikinasta hienoja kuvioita pannulle. Itse kuitenkin suosin vähän mammaystävällisempiä ohjeita. Toisin sanoen megakiireisen kokin ohjeita.


 Tämä on minun pannukakkutaidettani. Helppoa ja nopeaa.

Pannukakut voi vielä koristella esim. pursottamalla päälle sulaa suklaata tai lämmitettyä hilloa.
Pikeerikin toki käy, mutta menee vähän työlääksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti