torstai 10. joulukuuta 2015

Luukku 10: Candy cane hearts


Piparminttutikuista tehdyt sydämet ovat varmaan monelle ennestään tuttuja. Halusin kuitenkin laittaa tähän pari vinkkiä, miten karkeista saa vielä enemmän sydämenmuotoisia.
 
Haastavinta tässä on muovipaperin irroitus jokaisesta kepistä. Kepit on pakattu yksitellen muoviin ja se on irroitettava varovasti, koska kepit napsahtavat helposti poikki... Tarvitset siis pipariminttukarkkikeppejä. Niitä löytyy nykyisin marketeista. Lisäksi tarvitaan 100g valkosuklaata.


 Ensimmäiseksi keppejä lämmitetään uunissa 175-200 asteessa. Keppejä pehmennetään kuumassa noin 30sek. Jos kepit ovat yhä kovia, laitetaan ne vielä uuniin 10sek kerrallaan ja kokeillaan voiko keppiä jo taivuttaa varovasti. Tämän jälkeen piparminttukeppejä pystyy muovaamaan pulleammikksi.

 Itse tein osan tikkareiksi, joten laitoin grillitikunkin uuniin. Mikäli keppi alkaa sulaa nestemäiseksi, on se liian kuuma muovattavaksi. Keppi ei saa kuumeta niin kuumaksi ettei siihen kestä koskea.


Nämä tikut ostin Suomalaisesta kirjakaupasta eivätkä ne muistuttaneet piparminttukeppejä ollenkaan. Lisäksi ne maistuivat kirsikalle. Kepit napsahtivat poikki, kun niitä yritti vääntää.. Niiden koostumus oli jotenkin ihan eri. Mutta huomasin, että näitä on helppo leikata kuumina. Keppejä voi leikata lyhemmiksi, jolloin ne muodostavat nätimmän sydänkuvion. 


Sydämen kärjet liimautuvat jäähtyessään nätisti kiinni toisiinsa. Keskelle kaadetaan temperoitua valkosuklaata ja hökötyksen annetaan jähmettyä joko kylmässä tai huoneenlämmössä.
 Keskelle ripottelin sydänconfettia.

 

Karkit voi kääriä sellofaaniin ja antaa lahjaksi.

2 kommenttia:

  1. onko siis niin että noi pullistuu uunissa eikä niitä välttämättä tarvitse muotoilla käsin? vai onko että niitä täytyy lähentää? onko tossa tikussa oleva sydän muotoiltu? :)

    VastaaPoista
  2. Pitää muotoilla käsin. Tikussa oleva sydän on muotoiltu pulleammaksi. =)

    VastaaPoista