sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Luukku 20: Kurpitsatryffelit ja lumiukkokarkkikepit


Ihanaa neljättä adventtia!

Nämä ihanat tryffelit saavat joulun makua mm. kanelista ja inkivääristä. Vaikka ei olisikaan kurpitsan ystävä, niin näistä pitää varmasti! Tryffeleiden valmistus on yleensä melko vaativaa ja aikaa vievää, mutta lopussa näytän myös hiukka nopeammankin tavan tehdä näitä.

Kurpitsatäyte:
 
160g kurpitsasosetta
50g voita
2rkl kermaa (tai maitoa)
85g valkosuklaata

Kuorrutukseen valkosuklaata

Mikäli kaupoista ei löydy valmista kurpitsasosetta tölkeissä, voi sitä valmistaa itse. Käytä jotain talvikurpitsaa, kuten esim. myskikurpitsa tai halloween kurpitsa. Leikkaa kurpitsa isoihin lohkoihin ja nosta palaset uunivuokaan, jonka pohjalla on ihan tilkkanen vettä. Peitä vuoka foliolla ja paista palasia 200 asteessa noin 40min. Irroita hedelmäliha kuoresta ja muusaa kurpitsa soseeksi. Kurpitsahillon valmistuksesta voi myös katsoa tarkemmin täältä.

Sekoita kurpitsaseoksen joukkoon kerma, sula voi, kurpitsamausteseos ja sulatettu valkosuklaa. Sekoita seos tasaiseksi.

Kuorrute suklaan on oltava temperoitua. Huomaa postauksen lopusta suklaan oikeaoppinen sulatustyyli, jolloin suklaata ei tarvitse temperoida!


Suklaakonvehtien valmistuksesta voi katsoa tarkemmat ohjeet tästä postauksesta.
Täytteestä riittää varmaan ainakin kuuteenkymmeneen konvehtiin. 


Jos haluaa vähän helpottaa elämää, niin kannattaa pakastaa täyte rasiassa samaan tyyliin kuin näitä banaanitryffeleitä tehdessä. Kohmettunut täyte leikataan paloiksi ja dipataan suklaaseen. Huomattavasti helpompaa kuin konvehtimuoteilla tolskaaminen. Vaikka ei ehkä yhtä nättiä.


Osan täytteestä pakastin kuviollisissa suklaamuoteissa. Silikonimuotit olisivat tähän tarkoitukseen itseasiassa parempia, sillä palasten irrotus onnistuu niistä paremmin.
 
Jähmettynyt täyte tarvitsee enää dipata suklaaseen. Suklaan joukkoon saa lisätä reilusti rypsiöljyä, jotta suklaa notkistuu ja dippaus helpottuu. Jälki ei ole kuitenkaan yhtä nättiä kuin yllä alla olevassa kuvassa.


Nämä suklaat on tehty suklaamuotissa konvehtien valmistusohjeella.


 Tässä sitten vielä tämmöisiä hauskoja lumiukkokeppejä.


Sain tuommoisen hauskan muotin, johon pursotetaan candy meltseillä lumiukko ja sitten isketään piparminttukeppi vielä päälle. Laitoin pieniä määriä eri värisiä candy meltsejä minigrip pusseihin ja pussit kuumaan veteen. Sitten leikkasin pussin kulman auki ja pursottelin muottiin suklaata.
Valkoinen on extra white candy melts.


 Lumiukkoihin voi käyttää myös värjättyä ja temperoitua valkosuklaata.
Mutta kyllä nuo candy meltsit ovat sata kertaa kätevämpiä.


 Nämä lähtevät kavereilleni lahjaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti