tiistai 15. joulukuuta 2015

Luukku 15: DIY Joululahjoja


Tässä muutamia itse tehtyjä joululahjaideoita.

Lumisadepallo

Mikäli aikoo antaa lumisadepallon jollekin lahjaksi, kannattaa se ehdottomasti tehdä itse. Tämä on niin helppo tehdä. Ja itse tehtynä tavarat saavat vielä ihan erityisarvon. Itse en löytänyt mitään maailman näteimpiä purkkeja, mutta kannattaa kyllä panostaa nätteihin tarvikkeisiin.

Tarvitset siis:

Lasipurkkeja
Vahvaa yleisliimaa
Glitteriä
Glyseriiniä
Muovisia/lasisia koristeita


Äidilleni tein purkin, jossa on lasinen enkeli sisällä, sillä hän kerää enkeleitä. Liimaa koriste vahvalla yleisliimalla (tai kuumaliimalla) kanteen kiinni. Kantta voi hioa hiekkapaperilla vielä vähän karheammaksi, jolloin liima tarttuu siihen paremmin. Mutta onnistuu ilmankin. Anna liiman kuivua useamman tunnin ajan. Katso ennen liimausta, että koriste-esine mahtuu varmasti purkkiin sisään. Älä liimaa koristeita liian reunoille, jotta korkin saa väännettyä kiinni.

Täytä lasipurkki vedellä lähes pintaan asti ja lisää ½tl glyseriiniä sekaan. Glyseriiniä saa leivontarvikeliikkeistä. Tämän voi jättää poiskin, mutta glyseriini saa aikaan sen, että glitterihiutaleet leijailevat vedessä rauhallisemmin. Glyseriini ikään kuin jämäköittää vettä (lisää viskositeettia).
Lisää nesteeseen glitteri ja sulje kansi tiukasti.


Tässä kuvassa hileet eivät ole leijumassa, mutta enkeli näkyy.

 Koristeeksi voi käyttää esim. vanhoja muovisia koriste-eläimiä lasten lelulaatikoista tai vanhoja posliiniesineitä.


 Toiseen kanteen liimasin jääkarhun, kuusenoksan ja marjoja. Kaikki koristeet ovat muovia.
Oksat on tökätty ja liimattu kiinni pieneen sinitarralönttiin. Sinitarrankin liimasin vielä pohjaan kiinni. Lisäksi kiinnitin pohjalle lasisia koristekiviä. Saa nähdä miten tuo sinitarra kestää vesilasissa. Tosin se on vuorattu aika hyvin liimalla. Halusin vain, että oksat pysyvät kiinni alustassa. 


Arvostan itse tehtyjä lahjoja todella paljon. Minusta ne ovat aina todella arvokkaita, vaikka rahaahan tämmöiseen yhteen palloon ei paljon mene. Voisin arvioida, että ehkä 5€/pallo. Tarvikkeet tietty maksaa, jos ne tätä varten ostaa, mutta esim. glyseriiniä ja liimaa menee aika vähän yhteen projektiin. Kannattaa hyödyntää liimaa myös kortteja askarrellessa. Glyseriiniä voi käyttää myös sokerimassan valmistukseen.

Valokuvakehys


Tämä on ihan perus valokuvakehys, johon liimasin superliimalla kanelitangon, tähktianiksia ja pippureita. Lahja meni vanhemmilleni.


Tulitikkuaskit ja tuikut

Tavallisista arkisista esineistä saa juhlavia pienellä tuunauksella.  Minä vein näitä lasten päiväkotihoitajille.  Tarvitaan vain tulitikkuaskeja, tuikkuja, koristepaperia, nauhaa ja kaksipuoleista teippiä.


Tulitikkuaskien päälle on liimattu kaksipuoleisella teipillä palanen kaunista jouluista koristepaperia. Paperia voi liimata myös alapuolelle askia.  Näin yksinkertaisella konstilla saa söpön ja yksilöllisen lahjan.


Nauhalla koritseltuja tuikkuja olen aiemminkin tehnyt. Kaksipuoleiselle teipillä kiinnitetään palanen koristenauhaa tuikun ympärille. Näin rumasta kynttilästä saa kauniin koristeen.


Paketoin lahjat sellofaaniin. Läpinäkyvä pussikin passaisi kyllä.  Laitoin jokaiseen pussukkaan kaksi tuikkua ja tulitikkuaskin.  Näitä voisi viedä myös pikkujouluihin kavereille.

Hand warmer


Nämä ovat minusta todella kiva lahja. Olen maailman surkein ompelija, mutta jopa minä pystyin näihin. Nämä ovat pieniä riisipussukoita, jotka lämmitetään mikrossa 30sek ajan ja sen jälkeen näitä voi käyttää esim. kädenlämmittiminä. Nämä voi laittaa esim takin taskuun, jolloin kaupungilla asioidessa voi kädet nopeasti laittaa taskuun lämpenemään. Tai esim. laskettelurinteessä nämä ovat todella käteviä, sillä minulla ainakin tuppaa kädet jäätymään vaikka olisi kuinka turbohanskat kädessä. Pussukat voi myös lämmäyttää vaikka kahvilan mikrossa.


 Pussukat on tehty huopakankaasta ja ommeltu käsin. Sisällä on tavallista riisiä.
Tuota huopahässäkkää ostin muistaakseni ihan vain marketista askartelupuolelta.
Jotain muutakin kangasta voi toki käyttää.

Lahjapaketteja


 Tässä vielä vähän paketointi-ideoita.  Kauniita papereita, nauhoja ym koristeita olen hamstrannut mm. kirjakaupasta, halpiskaupoista ja marketeista.


Myös valmislaatikoita on lupa käyttää eivätkä ne välttämättä ole yhtään sen kalliimpia kuin valmis lahjapussit. Kauniita vanhanaikaisia nauhojakin on kiva käyttää. Niillä saa äkkiä kaunista jälkeä.
Ja paketointinaruja voi laittaa useampaakin sorttia yhtä aikaa paketin ympärille.


 Tässä olen käyttänyt kolmea eri narua.  Ja lisäksi koristeena on puinen tähti sekä vanhanaikainen pakettikortti.


 Naruja ei ole pakko vetää niin tiukalle, että niiden poistamiseen tarvitaan saha.  Lasten paketeista voi ihan hyvin jättää narut kokonaan poiskin. Tai sitten laittaa ne vain tuolleen yhteen suuntaan, jotta lastenkin on helppo poistaa ne.


 Olen niin ihastunut kaikkeen vanhanaikaiseen. Tuokin paperi muistuttaa vanhaa sanomalehteä.
Kulta ja punainen taitavat olla minun eniten käyttämät värit tänä jouluna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti