keskiviikko 16. joulukuuta 2015

Luukku 16: Star wars - the force awakens


Tämähän nyt ei jouluu mitenkään liity, mutta tähän päivään kylläkin. Tänään nimittäin on uusimman Star wars elokuvan ensi-ilta. Itse pidän kovasti Star wars elokuvista ja olen myös odottanut tämän julkistamista innolla. Varasin minulle ja miehelle liput elokuviin tälle illalle. Elokuvan kunniaksi tekasin myös pienen kakkusen. 


Koristeet on tehty candy meltseistä silikonimuoteilla. Tässä Millenium falcon ja Han Solo karboniitissa. Silikonimuotteja voisi käyttää myös jääpalojen valmistukseen. Sokerimassallakin nämä koristeet varmasti onnistuisivat, mutta suuret sokerimassakoristeet tuppaavat olemaan aika painavia. Tosin nämä eivät niin isoja ole, etteikö kakku niitä kestäisi.

Millenium falcon kakkuni löytyy täältä.


Kuolemantähden voisi tehdä ontoksikin (sokerimassasta), mutta tämä on täyttä tavaraa.
R2D2 on yksi lempparihahmoistani. Se on vain niin söpö.

Suklaan käyttö
Suklaan kanssa on usein se ongelma, että se ei hakeudu aivan kaikkiin silikonimuotin reikiin. Suklaata voikin ohentaa rypsiöljyllä. Sekin auttaa, että suklaan sulattaa niin kuumaksi kuin mahdollista (ei yli 50 astetta), jolloin se muuttuu nestemäisemmäksi. Tällöin suklaa on kuitenkin temperoitava, ettei se muutu huoneenlämmössä rumaksi. Candy meltsit ovat siitä näppäriä ettei niitä tarvitse temperoida, sillä ne eivät sisällä kaakaovoita. Kannattaa myös tsekata video suklaan temperoinnista.

Muottien käyttö
Käytin Millenium falconiin, kuolemantähteen ja karboniitteihin valkoisia candy melts nappeja (1pss), joiden joukkoon lisäsin vajaa 10kpl mustia candy meltsejä. Suklaata voi värjätä myös öljypohjaisilla väreillä. Suklaa kaadetaan muottiin ja sitten tipautetaan muotti muutaman kerran pöytää vasten kohtalaisen kovaa, jolloin suklaa hulahtaa kaikkiin pienimpiinkin reikiin. Sitten muotit nostetaan jääkaappiin jähmettymään.


Kakku on pieni 15cm dummy cake ja se on päällystetty mustalla satin ice massalla.
Tein aidonkin kakun tätä projektia varten, mutta unohdin liivatteen täytteestä ja lopputulos on tässä:


Täyte on karpalo-kinuskimousse ja tosi hyvä, kunhan sen vain saa pysymään kakun sisällä.. 
Kumosin tuon rumiluksen sitten vain trifle kulhoon, josta sitä voi lapata lautaselle kauhalla.

Karpalo-kinuskitäyte

2dl kermaa
200g tuorejuustoa
100g karpaloita survottuna
sokeria 
½prk kondensoitua maitoa
5 liivatelehteä

Kerma-tuorejuustoseoksen voi jakaa kahteen kulhoon ja toiseen lisätä karpalot ja toiseen kinuskin.
Näin toiseen kerrokseen tulee karpalo ja toiseen kinuski. Tätä itse yleensä suosin, mutta kaikki maut voi myös nakata samaan mousseenkin. Jotenkin maut tulevat vain paremmin esiin eri kerroksissa.
Liivatteita voi laittaa kuusikin yhteensä (3 per kerros).


Tämmöinen paniikkiratkaisu kakusta sitten tuli.  Kakku meni kaverini työpaikalle, kun sinne tarvittiin kakkua.  Porukka oli tykännyt kovasti eivätkä olisi ikinä uskoneet että tämä on vähän esteettisesti pilalle mennyt kakku. Ei koskaan kannata nakata esteettisesti pilalle mennyttä kakkua.
Päällä kakussa on murennettuja pipareita ja marjoja.


Nyt sitten ihaillaan tätä kakkua keittiön pöydällä. Toisaalta kiva et kakkua voi pitää pidempään näytillä. Sokerimassakoristeet olisivat vain paremmat näyttelykakkuihin. Mutta suklaakoristeetkin pysyvät hyvinä pitkään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti