tiistai 1. joulukuuta 2015

Luukku 1: Luumuhillo


Ja niin käynnistyi taas Kakkumonsterin joulukalenteri!
 
Ensimmäisestä luukusta paljastuu itse tehty luumuhillo. Tämä on taas näitä kokeiluja, että "pitikin mennä itse tekemään, nyt ei enää voi ostaa kaupasta valmiina".

Tämä on siis todella paljon parempaa kuin kaupan valmis torttuhillot. Ja tästä varmasti tietää mitä hillo pitää sisällään. Ei säilöntäaineita tai lisäaineita. Tähän ei myöskään tarvitse lisätä sokeria, joten terveyshilloksi voisi melkeinpä kutsua. Hillo ei vaadi hillo- tai marmeladisokeria, sillä luumut sisältävät luontaisesti paljon pektiiniä, joten hillo hyytyy jääkaapiissa hyvin.

1pss/n.200g kuivattuja luumuja
2dl vettä
1 kanelitanko
1 vaniljatanko tai 1tl vaniljajauhetta
1rkl koivusokeria/xylitolia

Halkaise vaniljatanko kahtia. Laita ainekset kattilaan ja keittele keskilämmöllä, kunnes luumut ovat haarukalla mössättäviä. Poista kanelitanko ja vaniljatangon puolikkaat. Muusaa luumut haarukalla tai sauvasekoittimella tasaiseksi mössöksi ja purkita.

Vielä terveellisemmän version hillosta saa käyttämällä ceylon kanelia, sillä se sisältää vähiten kumariinia. Kumariinin on todettu aiheuttavan syöpää. Tavallinen kaneli sisältää 200 kertaa enemmän kumariinia mitä ceylon kaneli.

Tämä on niin nopea ja helppo tehdä, että kaikki tänä vuonna tekemään itse luumuhilloa!
Pyrin laittamaan tämän vuoden joulukalenteriin paljon nopeita leivontaohjeita, sillä itsellänikin on joulun alla usein hieman kiirus. Ja jos tuntuu, että väsy iskee, niin parempi vain jättää kaikki ylimääräinen tekemättä!  Joulusta ei kannata stressata vaan nauttia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti