Riisipuuro kuuluu ehdottomasti meidän jouluun. Mutta kun alkaa tekemään viidettä satsia riisipuuroa kahden viikon sisään, niin vastaaotto ei ehkä ole aina niin riemukas enää. Tähän jälkiruokaan on näppärä käyttää riisipuuron tähteet.
Sain inspiraation tähän kakkuun tästä riisifruttikakusta. Tuo kakku on ihan loistava keksintö, mutta jos ei jaksa alkaa kakkua väsäämään, voi tehdä tämän nopean ja helpon jälkiruoan.
3-4 hengelle
3dl riisipuuroa
1dl kermaa
n.25g valkosuklaata
Vaahdota kerma. Lisää kylmä riisipuuro joukkoon varovasti sekoitellen. Lisää sekaan vielä sulatettua valkosuklaata. Kaada puuro jälkiruokamaljoihin ja nosta kylmään. Tarjoile oman suosikkilisukkeen kera. Meillä pojat tykkää (ceylon) kanelista ja minä mansikkahillosta. Tässä on resepti vähäsokeriseen mansikkahilloon, jota ei tarvitse keittää.
Vinkki!
Terveellisempää puuroa saa täysjyväriisistä.
Vinkki!
Terveellisempää puuroa saa täysjyväriisistä.
Näitä söpöjä mini casserole patoja ostin clas ohlsonilta. Ovat muuten aika hauska joululahjaidea ruoasta innostuneille. Näihin saa tehtyä näyttäviä aterioita yhdelle henkilölle.
Vegaanisen version riisipuurolle saa käyttämällä maitona esim. manteli-, kaura- tai soijamaitoa.
Tai sitten voi tehdä kookosriisipuuroa.
Kookosriisipuuro
2dl puuroriisiä
6dl vettä
1tlk (400ml) kookosmaitoa
½tl suolaa
Valmistetaan muuten samalla tavalla kuin tavallinen puuro.
Keittoaika on lähemmäs tunnin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti