Glögi on ihanaa myös vähän vaaleampana versiona. Tummaan glögiin käytän kolmea eri mehua, mutta tähän tarvitaan vain yhtä. Omenamehua tulee myös tummaan glögiin, joten samalla voi toki tehdä molempia.
3 annosta
5dl omenamehua (ei tiivistettä)
3rkl vaahterasiirappia
1 (ceylon) kanelitanko
2 kardemumman palkoa tai 1/4tl rouhittua kardemummaa
1 limen mehu
Laita ainekset kattilaan ja kiehauta seos, mutta älä keitä. Siivilöi juoma laseihin ja laita jokaiseen lasiin kanelitanko koritseeksi. Vaahterasiirapin tilalla voi käyttää tavallista vaaleaa siirappia tai hunajaa. Myös erilaisia makusiirappeja voi käyttää, jos haluaa vähän uutta vivahdetaa glögiin. Glögin sekaan voi myös lisätä hieman rommia.
En ole omenamehufani, mutta tästä tuli tosi hyvää! Vaikea sanoa kumpi glögeistä on parempaa.
Se on varma, et itse tehtynä kumpikin on parempaa kuin kaupan valmisglögit. Glögiä voi myös pullottaa ja antaa lahjaksi.
Toinen herkullinen lahjaidea on kääriä itse tehty limppu kauniiseen paperiin ja antaa lahjaksi.
Limpun voi paistaa myös leipävuoassa. Suosittelen käyttämään tuorehiivaa.
Toinen herkullinen lahjaidea on kääriä itse tehty limppu kauniiseen paperiin ja antaa lahjaksi.
Limpun voi paistaa myös leipävuoassa. Suosittelen käyttämään tuorehiivaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti