maanantai 21. joulukuuta 2015

Luukku 21: Piparitöitä


Tämmöisen piparitraktorin tein täksi jouluksi. Nuorin poika tykkää autoista meillä kovasti, niin piti tämmöistäkin testata. Tämmöisen voisi rakentaa myös syntymäpäiville ja laittaa kyytiin vaikka lahjapaketteja. Muotin löysin muistaakseni Halpa Hallista.

Traktoria varten kannattaa varata 500g piparitaikinaa.


Tämmöiset kuviot tulee muotilla.


Tässä on sitten perävaunun osat. Tein renkaat vielä erikseen molemmille puolille.


Tässä on traktorin osat. Traktorin takaseinäpalasta ei tullut mukana, joten taiteilin sitten ihan oman (kuvassa vasemmalla alhaalla traktoripalan vieressä). Renkaat tein myös erikseen. Sitten tarvittiin kattopala, konepelti ja etuosa valoineen.

Liimasin osat kiinni sulalla sokerilla. Jos ei halua polttaa itseään, voi osat kiinnittää myös pikeerillä tai sulaalla suklaalla. Koristeluun testasin instant royal icing mixiä. Pikeeriä voi tehdä myös itse.


 Kuopus sanoo "attoi"
Aika lähellä...


 Käytin noin puolet pikapikeerijauheesta.  Sekoitin 100g jauhetta + 15ml vettä. Yhden satsin värjäsin punaisella pastavärillä. Toisen satsin sitten värjäsin ruskeaksi ruskealla pastavärillä. Ruskeaa pikeeriä saa myös käyttämällä hieman kaakaojauhetta, jolloin ei tarvitse käyttää elintarvikevärejä.
Tein lopuksi vielä 50g jauhetta + 7,5ml vettä vihreäksi ja koristelin kuuset.


Tuo pikapikeeri oli kivan paksua ja kuivui nopeaa. Suosittelen testaamaan.
Jos käyttää paljon pikeeriä, niin sitten on ehkä kustannustehokkaampaa tehdä pikeeri itse.

Muumitalo


 Sitten muumitalo pitkästä aikaa. Joka kerta kun tämän väsään, totean että aivan hullujen hommaa. Silti pitää aina yrittää uudestaan josko seuraavalla kerralla olisi helpompaa. Voin todeta, että ei ole! Kun tämän joka toinen vuosi tekee, niin eipä siinä paljoa tule opittua. Ja senkin minkä oppii, unohtaa seuraavana vuotena! Joka tapauksessa pystyssä on ja pysyy.
Osat koristelin ja liimasin pikeerillä.


Latasin youtubeen jopa ohjevideon talon etenemisestä.
Muutamia vinkkejäkin talon rakentamiseen annan, mutta mikään mestari en ole, joten älkää ottako liian tosissan... Muumimusiikki videon taustalla on Sumio Shiratorin käsialaa. Hän on ainut oikea muumimusiikin säveltäjä ja yksi suosikkisäveltäjistäni!

Ikkunakoristeet


 Tässä vielä kiva koristeluidea jouluksi.
Pipareita ja piparimuotteja ikkunassa langalla kiinnitettynä.


Ikkunan alalaidassa oleva ikkunatarra on muistaakseni kirjakaupasta tai marketista.


Pikku leipurit. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti